0132045111 info@pulcinos.nl

  Pulcinos Food & Liquor

Pulcinos Food & Liquor aan de Nieuwlandstraat in hartje Tilburg

Ik ben Thomas Derks en ik heb in augustus 2020 Pulcinos Food geopend aan de Nieuwlandstraat in het centrum van Tilburg. Om uit te leggen hoe Pulcinos is ontstaan, zal ik bij het begin beginnen. Een deel van mijn familie heeft Italiaanse roots, omdat een aangetrouwde oom uit Falcone, Sicilië kwam. Helaas is deze oom in 2012 overleden, maar de liefde die hij had voor het eiland heeft hij doorgegeven aan onze familie. We gingen daar regelmatig op vakantie en hadden dan nog nauw contact met Nonno en Nonna (opa en oma), de ouders van deze oom. Als wij op Sicilië waren, noemde de lokale bevolking mij ‘pulcino’. Pulcino betekent kuikentje. Nonno, Francesco Milone, heeft mij een aantal jaar geleden de geheimen geleerd van zijn zelfgemaakte limoncello. Thuis in Nederland ging ik daarmee experimenteren en de limoncello werd bij verschillende familieaangelegenheden gedronken. In 2018 heb ik besloten om dit experiment uit te breiden en daarom ben ik begonnen met verkopen van Pulcinos Liquor, mijn eigen limoncello.

Daarnaast heb ik jarenlange ervaring in de horeca als kok. Toen ik Pulcinos Liquor oprichtte, had ik al de ambitie om een eigen zaak te beginnen waar mijn liefde voor eten en drinken samenkomen. In augustus 2020 heb ik die ambitie eindelijk kunnen waarmaken.

Pulcinos Food is een knusse, laagdrempelige zaak die werkt met eerlijke en lokale producten. Kom gerust langs voor een praatje, een maaltijd of gewoon een ongedwongen borrel. Mijn deur staat vijf dagen per week open voor iedereen. Salute!

Webshop

Wil je thuis genieten van de producten van Pulcinos? Kom naar onze winkel in de Nieuwlandstraat in Tilburg of bestel ze in onze webshop.

Neem contact op / reserveren

Heb je een vraag, wil je iets bestellen of een tafeltje reserveren in ons gezellige restaurant? Bel ons of vul het contactformulier in. Je hoort zo snel mogelijk van ons!

Pulcinos

Limoncello

Limoncello van handgeschilde citroenen uit Sicilië. Een pure en authentieke smaaksensatie!

»

Sinaasappellikeur met een bite,  door toevoeging van peper en kaneel.

»

Limoncello met een twist van vanille. Speciaal voor die zwoele zomeravond.

»

Pulcinos Food 

 

Naast producten, zoals wijn, honing, ijs en bonbons kun je bij Pulcinos terecht voor lunch en diner. We serveren een kleine kaart, die regelmatig wisselt. Neem plaats aan een van onze tafeltjes of aan de bar of kom je bestelling afhalen.