0132045111 info@pulcinos.nl

  Pulcinos Food & Liquor

Pulcinos Food & Liquor aan de Nieuwlandstraat in hartje Tilburg

Ik ben Thomas Derks en in Pulcinos komen mijn passies samen. Als chef-kok met familieroots in Sicilië – Italië, droomde ik al jaren van mijn eigen delicatessenzaak met eerlijke en vooral heerlijke producten in combinatie met de mogelijkheid om lekker te eten in een ongedwongen sfeer. Door mij gekookt in een open keuken, zodat iedereen met eigen ogen mijn liefde voor het vak kan zien. Een zaak waar iedereen vrijblijvend binnen kan lopen, al is het alleen maar even om hallo te zeggen. Een zaak waar alles kan en alles mag.

En met Pulcinos in hartje Tilburg is mijn droom uitgekomen. Mijn deur staat altijd open voor een praatje, een lekker broodje, een pastaatje met een glaasje wijn of voor die ene speciale olijfolie. Ik verkoop streekproducten, zoals honing, bonbons van Friandries en ijs van T’ijsboerinneke uit Moergestel. Uiteraard zit er in zowel de bonbons als in het ijs mijn eigen limoncello, want daar is het allemaal mee begonnen…

Een aantal jaar geleden leerde mijn inmiddels overleden oudoom Francesco Milone mij de geheimen van het maken van de beste limoncello van Falcone. Hij vertelde mij het familierecept wat al generaties lang wordt doorgegeven en ik heb het recept meegebracht naar Tilburg. Hier ben ik het ambachtelijk gaan maken en verkopen onder de naam Pulcinos, mijn Italiaanse koosnaam dat kuikentje betekent. Inmiddels worden mijn limoncello en arancello (sinaasappellikeur van eigen receptuur) in verschillende gerenommeerde restaurants geschonken en worden ze ook bij diverse slijterijen verkocht. Kom maar eens proeven – ik schenk met trots een glaasje voor je in – en ik wed dat je direct verkocht bent. En als je dan toch bij me binnen bent, neem dan meteen een broodje mee voor de lunch, drink iets aan de bar of laat je verleiden door een van de andere heerlijkheden in mijn winkel. Je bent van harte welkom!

Webshop

Wil je thuis genieten van de producten van Pulcinos? Kom naar onze winkel in de Nieuwlandstraat in Tilburg of bestel ze in onze webshop.

Neem contact op / reserveren

Heb je een vraag, wil je iets bestellen of een tafeltje reserveren in ons gezellige restaurant? Bel ons of vul het contactformulier in. Je hoort zo snel mogelijk van ons!

Pulcinos

Limoncello

Limoncello van handgeschilde citroenen uit Sicilië. Een pure en authentieke smaaksensatie!

»

Sinaasappellikeur met een bite,  door toevoeging van peper en kaneel.

»

Limoncello met een twist van vanille. Speciaal voor die zwoele zomeravond.

»

Pulcinos Food 

 

Naast producten, zoals wijn, honing, ijs en bonbons kun je bij Pulcinos terecht voor lunch en diner. We serveren een kleine kaart, die regelmatig wisselt. Neem plaats aan een van onze tafeltjes of aan de bar of kom je bestelling afhalen.