Food & Liquor

FOOD & LIQUOR

Zelfgemaakte likeuren

Verse en lokale ingrediënten

Satiata is vanaf nu geopend

Over Pulcinos

Hoe het allemaal is begonnen...

Als chef-kok, droomde ik al jaren van mijn eigen delicatessenzaak met eerlijke en vooral heerlijke producten in combinatie met een klein restaurant met lekker eten in een ongedwongen sfeer.  En met Pulcinos & Satiata  komt dit perfect samen. Samen met chef-kok Puck van Baast en Mattijs van der Meulen word hier een eerlijk, vers en klein menu bereid.

Pulcinos is in 2018 ontstaan. Een aangetrouwde oom uit Falcone, een mooi plekje op het Italiaanse eiland Sicilië maakte altijd al volgens hetzelfde familierecept, met Siciliaanse citroenen, Limoncello. Helaas is deze oom in 2012 overleden, maar de liefde die hij had voor het eiland heeft hij doorgegeven aan onze familie. We gingen daar regelmatig op vakantie en proefde daar het eten en de limoncello van zijn vader. Als wij op Sicilië waren, noemde de lokale bevolking mij ‘pulcino’. Pulcino betekent kuikentje in het Italiaans. Deze bijnaam kreeg ik omdat ik goudblonde haren kreeg in de zon. 

Van de vader van mijn oom, Francesco Milone, leerde ik op mijn 16e de geheimen van zijn zelfgemaakte limoncello. Thuis in Nederland ging ik daarmee experimenteren en de limoncello werd bij verschillende familieaangelegenheden gedronken. In 2018 heb ik besloten om dit experiment uit te breiden en daarom ben ik begonnen met verkopen van Pulcinos Liquor, mijn eigen limoncello.

Mijn ambitie kunnen waarmaken...

Daarnaast heb ik jarenlange ervaring opgedaan in de horeca als chef-kok. Toen ik Pulcinos Liquor oprichtte, had ik al de ambitie om een eigen zaak te beginnen waar mijn liefde voor eten en drinken samenkomen. In augustus 2020 heb ik die ambitie eindelijk kunnen waarmaken.

Pulcinos Food is een knusse, laagdrempelige zaak die werkt met eerlijke en lokale producten. Kom gerust langs voor een praatje, een diner of gewoon een ongedwongen borrel. Mijn deur staat vijf dagen per week open voor iedereen. Salute!

 

WINKELWAGEN 0

Reserveer hier tot 29 oktober

Reserveer hier vanaf 4 november voor onze nieuwe zaak aan de Piushaven

MENU

Pulcinos Tilburg

Nieuwlandstraat 59

Ma:
Di:
Wo:
Do:
Vr:
Za:
Zo:

12:00 – 23:00
Gesloten
Gesloten
12:00 – 23:00
12:00 – 23:00
12:00 – 23:00
12:30 – 23:00