0132045111 info@pulcinos.nl

Pulcinos Food & Liquor

Pulcinos Food & Liquor aan de Nieuwlandstraat in hartje Tilburg

Wat zit er in onze likeuren?

De likeuren van Pulcinos worden ambachtelijk gemaakt met eerlijke, natuurlijke producten. We laten jullie graag weten wat er precies allemaal in zit, alleen de verhouding, dat blijft ons eigen geheim.

Onze kruiden

Madagascan Vanilla

Aan onze limoncello met vanille en aan onze arancello voegen we 100% pure bourbon vanillestokjes uit Madagaskar toe. Deze stokjes, van premium gold kwaliteit, worden met de hand geteeld op boerderijen in Madagaskar. Voor degenen die dat niet weten, vanillestokjes komen van de vanille-orchidee, de enige orchidee ter wereld die vruchten produceert die wij kunnen eten. Een vanille-orchidee kan wel 15 meter hoog worden. Na de bloei, die slechts een dag duurt, veranderen de bevruchte bloemen in peulen, die na 6 tot 9 maanden geoogst kunnen worden. Na de oogst worden de peulen gestoomd en gedroogd. Door het drogen ontstaan vanillekristallen. Een vanillestokje van goede kwaliteit is buigzaam en voelt vettig. Dit zijn de stokjes die wij gebruiken.

Jamaican Peppers

In de arancello gaat niet alleen vanille maar ook pepper. Jamaican pepper beter gezegd, de vrucht van de plant Pimenta dioica, die onrijp wordt geplukt en vervolgens wordt gedroogd. Er ontstaan grote bruine peperkorrels die veel gebruikt worden in de Caribische keuken. Het geeft onze Pulcinos Arancello een specifieke kruidige smaak.

Ceylon Cinnamon

Als laatste voegen we Ceylon Cinnamon, oftewel kaneelstokjes uit Sri Lanka toe aan de arancello. Deze kaneel, met een zachte structuur, is volgens kenners de enige echte kaneel.

Pulcinos

Limoncello

Limoncello van handgeschilde citroenen uit Sicilië. Een pure en authentieke smaaksensatie!

»

Sinaasappellikeur met een bite,  door toevoeging van peper en kaneel.

»

Limoncello met een twist van vanille. Speciaal voor die zwoele zomeravond.

»

Pulcino’s Food 

 

Naast producten, zoals wijn, honing, ijs en bonbons kun je bij Pulcinos terecht voor lunch en diner. We serveren een kleine kaart, die regelmatig wisselt. Neem plaats aan een van onze tafeltjes of aan de bar of kom je bestelling afhalen.