0132045111 info@pulcinos.nl

Pulcinos Food & Liquor

Pulcinos Food & Liquor aan de Nieuwlandstraat in hartje Tilburg

Wat zit er in onze likeuren?

De likeuren van Pulcinos worden ambachtelijk gemaakt met eerlijke, natuurlijke producten. We laten jullie graag weten wat er precies allemaal in zit, alleen de verhouding, dat blijft ons eigen geheim.

Onze citrusvruchten

Citroen

De basis voor een goede limoncello is de citroen. Wij importeren onze biologische citroenen zelf uit Italië. Hier schillen we ze met de hand, zodat hun natuurlijke smaak het best behouden blijft.

Sinaasappel

De sinaasappel vormt dan weer de basis voor onze arancello. Hiervoor geldt hetzelfde als voor onze citroenen. We importeren ze zelf via biologische telers en schillen ze met de hand.

Yuzu

Ook de Yuzu is een citrusvrucht, maar dan afkomstig uit het Verre Oosten. Het is een kleine, wat onregelmatige vrucht die deels smaakt naar citroen, maar die ook de smaak van ander citrusfruit in zich heeft. De schil smaakt licht naar mandarijn. Er zitten veel pitten in een Yuzu en daardoor maar weinig sap, maar de smaak ervan is subliem. Onze Yuzu’s importeren we uit Japan, waar ze groeien op de bergtoppen van Kochi en Reihoku. Hier vinden we grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur en daarin gedijen de vruchten op zijn best.

Pulcinos

Limoncello

Limoncello van handgeschilde citroenen uit Sicilië. Een pure en authentieke smaaksensatie!

»

Sinaasappellikeur met een bite,  door toevoeging van peper en kaneel.

»

Limoncello met een twist van vanille. Speciaal voor die zwoele zomeravond.

»

Pulcino’s Food 

 

Naast producten, zoals wijn, honing, ijs en bonbons kun je bij Pulcinos terecht voor lunch en diner. We serveren een kleine kaart, die regelmatig wisselt. Neem plaats aan een van onze tafeltjes of aan de bar of kom je bestelling afhalen.