Pulcinos Food & Liquor
Pulcinos Food & Liquor aan de Nieuwlandstraat in hartje Tilburg
Welke cocktails maak je met Pulcinos?
Onze likeuren smaken, naast puur, ook heerlijk in een cocktail. We zetten er een aantal op een rijtje. Geniet!
Wat is een cocktail eigenlijk?
Een cocktail is een drankje dat minimaal uit drie verschillende ingrediënten moet bestaan. Een cocktail kun je op verschillende manieren maken: je kunt de ingrediënten roeren (stirred), Je kunt ze schudden (shaken), mixen (blenden), of in een glas opbouwen (built).
De basis is altijd een sterke drank, zoals gin, rum, tequila, whisky, triple sec of wodka. Daarnaast wordt een zogenaamde modifier toegevoegd, zoals likeur, vruchtensap, siroop of mousserende wijn. Hiermee bereik je de gewenste smaak. Als laatste wordt een cocktail ‘geflavoured’, met een kleur of een aroma, als munt.
In bijna alle cocktails zit ijs. Dit zorgt naast verkoeling ook voor verdunning van de alcohol.
Lemonita
—
5 cl Pulcinos Limoncello Vanilla
2 cl Triple sec
Crushed ijs
Citroen en suiker
Dip de rand van een Margarita glas (een coupe) in de suiker en vul het volledig met crushed ice. Voeg alle dranken toe en roer even door. Serveer met een schijfje citroen en een kartonnen rietje.
Il Tipo Veccio
—
45 ml Bourbon
30 ml Pulcinos Arancello
Een paar druppels Angostura bitter (kruidenbitter)
Kaneelstokje en sinaasappelschil
Gebruik voor deze cocktail een whiskyglas (Tumbler). Giet eerst de bourbon in het glas en daarna de arancello. Voeg twee scheutjes Angostura toe en roer goed. Voeg grote ijsblokken toe en garneer met het kaneelstokje en een sinaasappelschil.
Limoncello Tonica
—
45 ml Pulcinos Limoncello
90 ml tonic
ijsblokjes
Basilicum
Gebruik hiervoor een copa glas (gin glas). Vul het glas met ijsblokjes en voeg de limoncello toe. Giet er daarna de tonic bij en garneer met een paar blaadjes basilicum. Roer goed.
Talian Mojito
—
45 ml Pulcinos Limoncello
30 ml San Pellegrino (water met koolzuur)
Sap van 1 citroen
Crushed ice
8 blaadjes munt
Knijp de citroen uit boven een longdrink glas. Voeg munt en limoncello toe. Vul daarna het glas met crushed ice en roer het door. Schenk daarna naar behoefte San Pellegrino in het glas.
Limoncello Tiramisu Martini
—
30 ml Pulcinos Limoncello Vanilla
45 ml witte chocolade likeur
15 ml melk
2 theelepels mascarpone
Sap van een kwart citroen
Voor deze cocktail maak je gebruik van een blender. Voeg hierin alle ingrediënten samen. Giet het daarna uit in een glas en garneer met een reepje schil van de citroen.
Espresso Martini
—
30 ml Pulcinos Arancello
20 ml Kahlua
ijsklontjes
1 kopje espresso
Gebruik voor een goede Espresso Martini een cocktailshaker. Vul de shaker met ijsklontjes en voeg de dranken toe. Sluit de shaker en schud minimaal een minuut flink door. Schenk daarna de shaker via een strainer (cocktailzeef) uit in een martini glas, zodat het ijs niet in het glas terecht komt. Deze cocktail krijgt zo een mooie schuimlaag.